fbpx

Am celebrat împreună Anul Cărții în România, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus

Articol

Am celebrat împreună Anul Cărții în România, la cel mai important și mai longeviv târg de carte și educație din Transilvania.

Timp de cinci zile, între 17 și 21 aprilie, Piața Unirii a găzduit ediția clujeană cu numărul 20 a Târgului Gaudeamus Radio România, unul dintre cele mai longevive și mai îndrăgite evenimente dedicate cărții, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Inițiat și organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, evenimentul reprezintă capul de afiș al calendarului cultural clujean de aproape două decenii iar, în 2019, s-a derulat sub semnul Anului Cărții în România.

Gaudeamus Cluj-Napoca 2019 a reunit peste 80 de expozanți, pe o suprafață de aproape 800 mp, reprezentând principalele categorii active pe piață de carte și educație din România: edituri, agenții de difuzare de carte, muzică și produse multimedia, instituții de învățământ, edituri străine. De asemenea, în cadrul târgului au avut loc peste 80 de evenimente, adresate unui public variat ca domenii de interes și că vârstă.

Colega noastră, Alina Bară, a oferit premii câștigătorilor fazei locale a Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu, din partea Maurer Panoramic. De asemenea, am recompensat elevii premiați la olimpiade internaționale, în cadrul evenimentului Invitați de notă 10 – Olimpicii României.