fbpx

Maurer Imobiliare, în solidaritate cu cetățenii din Ucraina

Articol

Pentru noi, Maurer Imobiliare, credința a fost mereu elementul care ne-a ghidat fiecare pas pe parcursul evoluției noastre. Empatia față de nevoile și problemele oamenilor, implicările noastre în comunitățile pe care le-am construit pentru un trai cât mai armonios, acțiunile de  responsabilitate socială pe care le-am desfășurat de-a lungul timpului arată, fără îndoială, latura noastră umană.

Ce contează care este țara din care provenim și care sunt locurile care ne poartă, zilnic,  pașii? Care este limba pe care o vorbim și care sunt culorile din drapelul țării noastre? Ce importanță are dacă suntem bogați sau săraci, dacă gândim la fel sau dacă privim în aceeași direcție?   Indiferent de rasă , de culoare sau de sângele care ne curge prin vene, în fața lui Dumnezeu suntem, cu toții, egali.

Umanitatea și solidaritatea în aceste vremuri grele, față de semenii noștri, sunt atât de importante. Suntem egali în fața lui Dumnezeu, iar această egalitate ne determină să ne comportăm ca atare. Să fim aproape unii de alții, să fim uniți, să oferim din inimă și să întindem ambele mâini pentru a-i putea sprijini pe cei aflați la nevoie.

”Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mânănc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit. Gol am fost și m-ați îmbăcat. Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri fraților mei, MIE mi le-ați făcut”. (Sfânta Evanghelie după Matei)

Ajutorul pe care noi, Maurer Imobiliare îl oferim în aceste zile negre cetățenilor din Ucraina se concretizează prin diverse acțiuni umanitare în care ne-am implicat cu toată deschiderea. Împreună cu oamenii din comunitațile construite de noi, care s-au mobilizat exemplar, am trimis diverse produse atât de necesare, strânse din donații, către punctele de frontieră traversate de refugiați.

Am oferit și oferim în continuare un loc călduros și primitor familiilor de refugiați pentru care nevoia de siguranță este colosală în aceste timpuri.  Am adus astfel, puțină liniște, în sufletele a peste 50 de refugiați din Ucraina transformând atât apartamente din complexele noastre rezidențiale  dar și  proprietăți private ale fondatorului companiei, Simon Maurer, în locuri unde acești oameni să se simtă în siguranță.

Aceste acțiuni se fac din suflet pentru suflet. Nu sunt motive de laudă sau de mândrie. De ce să căutăm instrumente sau etaloane de măsurare  a acțiunilor noastre umanitare, atâta timp cât satisfacția interioară pe care o resimțim, atunci când facem un bine pentru semenii noștri,  este nemăsurabilă. Ce sens are să vânăm aprecierea celor din jur și să așteptăm aplauzele publicului, când la final de spectacol, după ce se trage cortina, Răsplata Divină este singura care contează cu adevărat.

”Tu, însă, când faci milostenie, să nu știe stanga ta ce face dreapta ta. Că milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.” (Sfânta Evanghelie după Matei)